Articol de DR. Beate Leiße, formator NARM. In domeniul psihoterapeutic, exista o gama larga de traininguri si experiente de invatare disponibile, permitand practicienilor sa isi extinda cunostintele si capacitatile in tratamentul diferitilor clienti.

Deci, de ce NARM? Ce pot terapeutii invata in timpul unui training NARM care este diferit de alte traininguri?

Neuro-Affective Relational Model ™ este un model neurostiintific orientat spre dezvoltare, care se concentreaza pe sarcinile fundamentale si unitatea functionala a dezvoltarii psihologice si biologice.

NARM este un training clinic avansat pentru specialiști în sănătate mentală, care lucrează cu traume complexe.

Această formă de terapie, NARM, este un model revoluționar care adresează trauma relațională, de atașament și de dezvoltare, lucrând cu tipare de atașament care cauzează simptome psiho-biologice și dificultăți interpersonale care durează întreaga viață.

Aceste tipare timpurii și inconștiente, de deconectare ne afectează profund identitatea, emoțiile, fiziologia, comportamentul și relațiile.

Învățarea unui mod de lucru simultan cu aceste elemente diverse reprezintă o schimbare radicală care are implicații clinice profunde pentru vindecarea traumei complexe. Astfel, NARM este pe cale să devină o opțiune de tratament neprețuită pentru mișcarea Trauma-Informed Care, pe măsură ce înțelegem tot mai bine natura experiențelor adversive din copilărie. ( ACE Adverse Childhood Experiences).